2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szenátus előtt a szocdemek egészségügyről szóló egyszerű indítványa

2007. június 28. 11:54, utolsó frissítés: 11:54

Ma dönt a szenátus a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott, egészségügyre vonatkozó egyszerű bizalmatlansági indítványról. A szociáldemokraták részéről Sorin Oprescu mutatta be a dokumentumot, melyben a párt Eugen Nicolăescu jelenlegi egészségügyi miniszter menesztését kéri, mivel a tárcavezető szerintük inkompetens.

Nicolăescu védőbeszédében elmondta, az egyedüli felróható hiányosság számára, hogy keveset kommunikált. Ezt követően az egészségügyi miniszter bemutatta az utóbbi időben egészségügyben elért eredményeket.

A PSD egyszerű indítványát már tegnap meg kellett volna vitatnia a szenátusnak, de a jogszabályról való döntést a CNA, TVR és a közszolgálati rádió körül kialakult vita miatt halasztották el.

Bizalmatlansági indítványukban a demokraták az egészségügyi miniszter lemondatását kérik, ugyanakkor a 2004-ben bevezetett ingyenes gyógyszerellátási rendszer visszaállításáért szállnak síkra.

Az alkotmány értelmében egy egyszerű bizalmatlansági indítvány benyújtása nem feltételezi a kifogásolt miniszter felfüggesztését. Az indítvány elfogadásához a szenátorok többségének szavazatára van szükség.(realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS