2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egymilliárd eurónyi útjavításról döntött a kormány

2007. június 29. 13:18, utolsó frissítés: 13:19

A kormány majdnem egymilliárd euró értékű útrehabilitációs program megvalósításáról határozott: a cél az erdélyi közutak felújítása-

Tánczos Barna, a közlekedési minisztérium államtitkára történelmi jelentőségűnek nevezte a sürgősségi kormányrendeletet, amely jóváhagyta az Országos Útrehabilitációs Projekt VI. szakaszának finanszírozását. Ennek keretében többnyire erdélyi településeken át haladó, összesen 1100 kilométer utat javítanak meg. A program összértéke 987 millió eurót, ebből 450 millió eurót az Európai Befektetési Bank, 537 millió eurót a kabinet fedez.

Tánczos reméli, hogy az infrastrukturális fejlődés új munkahelyeket teremt azzal, hogy a mostoha útviszonyok miatt eddig távol maradt új befektetők jelennek majd meg a térségben. Várhatóan már az idén elkezdik a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését, a felújított utak átadását 2011 végére tervezi a kormány.

A beruházás által érintett útszakaszok között van egyebek között az Arad-Nagyvárad, Nagyvárad-Szatmárnémeti, Szatmárnémeti-Nagybánya, illetve a Nagyszeben-Szászmedgyes és Szászmedgyes-Segesvár útszakasz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS