2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Chiuariu cáfol: nem akart változtatni az országjelentésen

2007. június 29. 15:49, utolsó frissítés: 16:10

Cáfolja Tudor Chiuariu a Cotidianul napilapban megjelent információkat, miszerint módosító szándékkal küldte el észrevételeit az Európai Bizottságnak (EB) az országjelentéssel kapcsolatban.

„A sajtóban megjelent dokumentum a szakértői bizottságnak elküldött választ tartalmazza. Megjegyezném, a benne foglaltak nem az országjelentés következtetéseire vonatkoztak, a szakértők néhány olyan megfogalmazást véleményeztek, amelyek szerintünk nem fedték teljes mértékben a valóságot" - fejtette ki az igazságügyi miniszter.

A minisztérium néhány megfigyelését a Bizottság elfogadta. Nem ismertem a dokumentumot, mielőtt észrevételeimet elküldtem volna az EB-nek. A dokumentum mandátumom idején megjelent, helyénvaló és nyilvános információkat véleményez” – áll az igazságügy-miniszter ma kiadott közleményében.

„Hamisak azok a nyilatkozatok, melyek szerint a minisztérium a DNA pozitív értékeléséből álló paragrafusok kivágását kérte” – tette hozzá a miniszter.

Chiuariu szerint az igazságügyi minisztérium célja a Bizottsággal való folyamatos kommunikáció volt azért, hogy az EB által közzétett országjelentés hiteles és objektív információkat tartalmazzon. A jelenlegi spekulációknak az a céljuk, hogy beárnyékolják az Európai Bizottság pozitív jelentését. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS