2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Chiuariu munkatársait hibáztatja az országjelentés szabotálása miatt

2007. július 02. 11:00, utolsó frissítés: 11:00

Igazságügyi tárcán belüli munkatársait hibáztatja Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter, amiért az Európai Bizottság (EB) június 27.-én közzétett Romániáról szóló országjelentésének Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkájára vonatkozó pozitív értékelését felülbírálták.

Az EB román ügyészség munkájára vonatkozó pozitív értékelésének átfogalmazását, mint ahogyan az dokumentum közzététele után kiderült, valóban az igazságügyi tárca képviselői kérték levélben az EU kormányától. A Cotidianul értesülései szerint a jelentésben szereplő pozitív rész átfogalmazását Corina Badea igazságügyi tanácsos kérte az EB-től.

Badeat a miniszter május 14.-én tette meg tanácsosává, korábban a kormány sikkasztás-és csalás-ellenes osztályának igazgatója volt.

Tudort Chiuariut a román sajtó nem sokkal az EB Romániáról szóló országjelentésének megjelenése után azzal vádolta, hogy nyomást gyakorolt az európai hivatalosságokra, annak érdekében, hogy a korrupcióellenes ügyészek munkáját méltató részt kivágják a dokumentumból. A miniszter cáfolta a vádakat mondván, hogy az országjelentés közzététele előtt nem ismerte a dokumentum szövegét. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS