2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Napi négy betörés Bukarestben: a fővárosi rendőrség átlagstatisztikája

2007. július 02. 17:26, utolsó frissítés: 17:26

Négy betörést jelentenek be Bukarestben naponta, a fővárosi rendőrfőkapitányságon – áll a bukaresti rendőrség 2007 első félévére közzétett jelentésben. A fővárosi rendőrség arra számít, nyár folyamán a betörések száma jelentősen megnő majd, mivel a tolvajok kihasználják majd a lakosság nyaralási távollétét.

Az idei év első hat hónapjában rendőrségi jelentések alapján, 783 betörés regisztráltak, melyből 383 esetben sikerült elfogni a tetteseket. A betörők általában vagy a zárakba találó kulcsokkal vagy ablakon keresztül jutnak be a kiszemelt lakásokba.

A rendőrség azt állítja, semmit sem tehet a betörések megelőzésére, ezért a tulajdonosoknak kell fokozott biztonsági intézkedésekről gondoskodniuk minden alkalommal, amikor elhagyják lakásukat.

„Abban a pillanatban, ahogy elhagyják a lakást, kulcsra kell zárni az ajtót. A gyermekeknek ugyanakkor nem szabad a szülők vagyontárgyairól beszélnie játék közben, és éjszakára legalább egy lámpát tanácsos égve hagyni” – tanácsolják betörésmegelőzés gyanánt a fővárosi rendőrök. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS