2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megerősítették Csegzit polgármester-jelöltségében: mindkét óvást elutasították

2007. július 05. 10:51, utolsó frissítés: 10:56

Elutasította a marosvásárhelyi választmány, a Csegzi Sándor marosvásárhelyi polgármester-jelölt jelöltségét megfellebbező óvásokat. A két óvást a június 23.-i marosvásárhelyi bővített választmányi szavazást követően, Szász Lajos megyei RMDSZ tag és Szabó Annamária a Nők a Nőkért Szövetség elnöke nyújtotta be Csegzi ellen. A szavazáson Csegzi Sándor alpolgármester három szavazatnyi fölénnyel, 23:20 aránnyban hagyta maga mögött az esélyesebbnek tűnő Borbély László ellenjelöltet.

Az óvások elvetését értékelve Gál Éva, marosvásárhelyi RMDSZ ügyvezető-elnök kifejtette, „minden csak nem óvás volt az a két folyamodvány, mely az RMDSZ vásárhelyi választmányának Csegzi Sándor marosvásárhelyi polgármester-jelölését próbálta megkérdőjelezni" – nyilatkozta Gál.

„Egyik óvást sem tudtuk elfogadni, és mint megalapozatlanokat el kellett utasítanunk” – fejtette ki Pokorny László, választmányi elnök. Elmondta: az alapszabály szerint sem a 11-es körzet, sem pedig a Nõk a Nõkért Szövetség nem tudott felmutatni olyan szabályzatsértést, ami indokolttá tette volna a szavazás megismétlését.

„Az a tény, hogy a küldöttek nem az általuk képviselt körzet döntése alapján szavaztak, legfennebb csak erkölcsileg ítélhető el, de az alapszabály szerint nem” – vélte az elnök. Az alapszabály szerinte arról sem rendelkezik, hogy a polgármesterjelöltet rendkívüli küldöttgyűlésen kellene kijelölni, ahogyan az óvásokban állt.

Borbély László regionális fejlesztési miniszter a marosvásárhelyi polgármesteri székért való esetleges másodszori indulásról – ha ezt újból szavazásra bocsátanák – a Cotidianul országos napilapnak nyilatkozva, csak annyit mondott:„Meglátjuk”.(úmsz/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS