2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Életmentő? Hosszútávú fejlesztési terv a romániai turizmus számára

2007. július 09. 17:19, utolsó frissítés: 17:22

A romániai turizmus hosszú távú, húsz évre kiterjedő fejlesztési tervét dolgozta ki egy romániai szakemberekből álló csoport a Turizmus Világszervezettel közösen. A Master Plan nevezetű program célja felmérni a hazai turizmus hiányosságait, illetve megoldásokat javasolni azokra.

A munka során a szakemberek régiónként eltérő koncepciót vázoltak fel, elsősorban Bukarest, Erdély, a Fekete-Tenger, Bukovina és Máramaros érdekelte őket. Bukarestben például a hétvégi turizmust lendítenék fel kulturális körutakkal. Erdélyben a természetre, sízésre, fürdőzésre illetve kulturális programokra helyeződne a hangsúly. A tengerparton a partvonal karbantartását, fürdőzés kiterjesztését és üdülőtelepek fejlesztését javasolnák.

A stratégia legtöbb egy hét múlva kerül a kormány asztalára. Lucia Morariu turizmusért felelős államtitkár elmondta, a jelenleg 10 000 oldalas fejlesztési stratégia végső formáját a kormány nemsokára kiértékeli, majd szeptemberben el is fogadja. Ezután a romániai turizmus fellendítését szolgáló programoknak meg kell felelniük a Master Plan előírásainak.

Az újonnan kidolgozott fejlesztési terv elsősorban német, osztrák, brit, francia, olasz és amerikai turistákat céloz meg. Másodrendű célcsoportként szerepelnek a skandináv félsziget országainak illetve a Benelux államok lakosai, valamint a spanyol, kínai és japán turisták. (hotnews/newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS