2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Frunzăverde vezetheti a PD őszi EP-listáját

2007. július 09. 18:01, utolsó frissítés: 18:01

Sorin Frunzăverde vezetheti majd a Demokrata Párt (PD) őszi európai parlamenti jelöltlistáját – jelentette be Adrian Videanu az alakulat alelnöke. Videanu szerint a párt még nem döntött a végleges jelöltlistáról, mivel a PD-n belül 65 személy jelöltette magát (a választási törvény előírja, hogy az EP-választásokon legtöbb 45 személy indulhat egy pártlistán).

A PD jelenlegi 65 jelöltje közt Frunzăverden kívül megtalálható Roberta Anastase, Sebastian Bodu, Monica Iacob Ritzi, Marian Jean Marinescu, Valeriu Tabără. Néhányuk jelenleg is EP-képviselő.

Az alelnök elmondta, a PD őszi kampánystábját Vasile Blaga volt belügyminiszter vezeti.

Videanu emellett elmondta, a párt jelöltlistáját mindaddig nem hozzák nyilvánosságra, míg azt be nem mutatták a Tiszta Parlamentért Szövetség civil szervezetnek, amely nyilatkozik majd a jelöltek személyéről; a 2004-es parlamenti választások során ez a szervezet számos PD-listán induló jelöltet volt szekuritátés múltja, korrupció vagy pártokba való átiratkozások miatt akadályozott meg a választáson való indulásban.

Vasile Blaga elmondta, a PD az őszi EP-választásokon az országos szavazatok 35-40 százalékát, vagyis mintegy 14 europarlamenti mandátumot szeretne megszerezni. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS