2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hétköznaponként jelentkezik az Erdély FM-híradó

2007. július 10. 12:52, utolsó frissítés: 13:49

A héten több frekvencián jelentkezik déli híradóval az Erdély FM – mondta a Transindexnek Korondi Kinga, a produkciós iroda felelős szerkesztője.

A Fun FM és az Energy Csíkszeredában, illetve a Régió Rádió Sepsiszentgyörgyön és Kovásznán az első rádiók, melyek beépítik műsorrácsukba az Erdély FM Produkció déli híradóját, ami egyébként az erdelyfm.ro-ról is letölthető. A híradó 12.00-tól 13.00-ig kerülhet adásba.

A következő napokban Szatmárnémeti és Vajdahunyad frekvenciáin is megjelennek a déli híradók, de előrehaladott tárgyalások folynak Kolozsvár és Nagyvárad kereskedelmi rádióival is.

A déli híradó után a következő Erdély FM-műsor egy 5 perces délutáni háttér-interjú-riport jellegű összeállítás. Készülnek a próba rádiókabarék is – Felméri Péter, fiatal kolozsvári humorista szerkesztésében.

Az Erdély FM szignáljait Dj Tamaka állította össze, az Esti mese és más műsorok hangtémáit pedig a Médiabefutós döntős Bacovia Duó készítette. Egy olyan hangzást szerettünk volna, amely korszerű, markáns, de nem harsány és nem giccses – így Korondi Kinga felelős szerkesztő.

Az Erdély FM Produkciót a Janovics Jenő Alapítvány működteti a Communitas Alapítvány támogatásával. A Marosvásárhelyen előállított műsorokat a produkciós iroda ingyen bocsátja partnerrádiói rendelkezésére.

Arra a kérdésünkre, hogy mennyire fontos az Erdély FM Produkció témaválasztásában, hogy Communitas pénzből működik, Korondi elmondta: kialakítottak egy szerkesztési elvet, mely szavatolja, hogy minden meghatározó romániai magyar politikai gondolat helyt kaphasson hírértékének megfelelően. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS