2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szepessy: Markónak és Tőkésnek a háttértalálkozó előtt kell egyezkedni, nem azután

2007. július 10. 14:21, utolsó frissítés: 14:21

Nem jelent választ Markó Béla javaslatára Tőkés László kampányfőnökének, Szilágyi Zsoltnak július 9.-én elhangzott javaslata, miszerint a közös EP-listáról szóló Markó-Tőkés csúcs előtt, az RMDSZ-kampánystábja és a hat ellenzéki szervezet előkészítő háttértalálkozót kellene szervezzen – nyilatkozta Szepessy László, a szövetségi elnök kabinetfőnöke.

Szepessy szerint amit Szilágyi Zsolt javasol, egészen másról szól. Először az elnököknek kellene találkozniuk – fűzte hozzá – utána lehet szó a szervezetek képviselőinek bármilyen más típusú összejöveteléről.

A találkozó kapcsán Szepessy kifejtette, Markó Béla maga is azt szeretné, ha Tőkéssel tervezett találkozója érdemi és nem pusztán médiaesemény lenne.

Szepessy László azt követően reagált Tőkés kampányfőnökének nyilatkozatára, hogy Markó Béla RMDSZ-elnök július 7.-én barátságos hangnemben írt levélben, a közös EP-képviseletről való egyeztető megbeszélésre hívta Tőkést, melyben konkrét időpontokat és helyszíneket jelölt meg.

Markó ebben azt ajánlotta, hogy július 12-én Marosvásárhelyen találkozzanak Tőkéssel, de megbeszélésükre sor kerülhet július 14-én vagy július 16-án is Kolozsvárott vagy Marosvásárhelyen, még – a korábban tervezett – Bálványosi Nyári Szabadegyetemen tartandó egyeztető előtt. (mti/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS