2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Privatizációs pénzekből emelné a PSD a nyugdíjakat

2007. július 11. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

A privatizációból befolyó összegekből finanszírozná Mircea Geoană, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a nyugdíjemelést. A pártvezér szerint az államnak nem csupán azokat a személyeket kellene kárpótolnia, akiknek ingatlanjait a kommunizmus alatt elkobozták, hanem a '89 előtt dolgozó, jelenleg igen nehéz körülmények közt élő nyugdíjasokat is.

“Nem helyénvaló, hogy csupán a volt tulajdonosokat kárpótoljuk, ami egyébként rendjén van, de ne kárpótoljuk megfelelő nyugdíjakkal, kezelési jegyekkel, megtérített gyógyszerekkel azokat, akik az időközben privatizált vállalatok alkalmazottai voltak?” – így Geoană.

A szociáldemokraták vezetője szerint az állam jelenleg a korábbi dolgozók munkáját magánosítja, ezért nem tartja helyénvalónak, hogy ezeknek az embereknek ne jusson semmi saját munkájukból.

Geoană hozzátette, Csehországban és Szlovákiában jobboldali kormányok már éltek ezzel a módszerrel.

A szociáldemokrata pártelnök azután nyilatkozott a nyugdíjalapok privatizációs pénzekből való finanszírozásáról, hogy találkozott a Nyugdíjasok Országos Szövetségével.

A nyugdíjemelésre elkülöníthető források kapcsán Geoană kifejtette, a PSD ősszel megalakítja a Nyugdíjasok Országos Fórumát, melynek keretében a párt havonta egyeztet majd a nyugdíjasokkal. Emellett a 2008-as állami költségvetés megszavazása során is tárgyalnak majd velük. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS