2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Regionális Operatív Program: városfejlesztők 1,2 milliárd euróra pályázhatnak

2007. július 12. 11:35, utolsó frissítés: 11:35

Jóváhagyta az Európai Unió Bizottsága (EB a Fejlesztési Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium Regionális Operatív Programját (ROP).

Ezt követően Borbély László regionális fejlesztési miniszter bejelentette, július 13.-án Szebenben, Danuta Hübner uniós biztos jelenlétében a minisztérium hivatalosan elindítja a programot.

A ROP keretében Románia a 2007-2013 közötti időszakban 4,6 milliárd eurót használhat fel, amelyből 3,7 milliárdot biztosít az EU, a többi helyi társfinanszírozásból származik. A POR keretén belül uniós pénzek a strukturális alapokból 2007-2013 között lehívható pénzek 19 százalékát teszi ki hangsúlyozta Borbély László.

A Regionális Operatív Program hat prioritást élvező tengely köré épül. Az uniós pénzek legnagyobb hányadát a városok fenntartható fejlesztését célzó projektekkel lehet megpályázni. Városfejlesztésre illetve a város és a vidék közötti egyenlőtlenségek csökkentésére 1,2 milliárd euró áll rendelkezésre – magyarázta Borbély.

„A legutóbbi európai bizottsági képviselőkkel folytatott egyeztetések alkalmával elértük, hogy ne csak a nagy fejlesztési pólusokat érintő, hanem már a 10 ezer lakosságot érintő tervekkel is lehessen uniós pénzekre pályázni” – emelte ki a fejlesztési miniszter. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS