2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szalmonella miatt visszavonta az ANT a năvodari-i táborral kötött együttműködési engedélyét

2007. július 12. 13:27, utolsó frissítés: 14:31

Visszavonta az Ifjúsági Hatóság (ANT) a navodari-i táborral kötött együttműködési engedélyét, minekutána 27 nyaraló gyerek kapott szalmonella okozta ételmérgezést.

Borbély Károly, a hatóság elnöke elmondta: az együttműködési engedélyt a năvodari-i Delfin tábortól is visszavonták, minekutána az egyébként működési engedéllyel nem rendelkező Hattyú táborban történt ételmérgezésről értesültek.

Az ellenőrzés során számos rendellenességet tapasztaltunk, többek között azt is, hogy egy olyan táborban szállásolták a gyerekeket, amely nem rendelkezik működési engedéllyel. Ennek következtében, az ellenőrző bizottság javaslatára, visszavontuk az együttműködési engedélyt, azonkívül értesítettük a megyei ifjúsági igazgatóságokat az előállt helyzetről – fejtette ki az ANT-elnök, hozzátéve: a hatóság hálózatán keresztül egyetlen gyerek vagy fiatal sem fog a năvodari-i táborban nyaralni.

A năvodari-i egység nem az ANT fennhatósága alá tartozó táborrendszer része, hanem egy magán cég által működtetett tábor, amellyel a kormány ifjúsági szerve szerződéses viszonyban állt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS