2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A polgármesterjelölt nem csak Marosvásárhely dolga – mondta Kelemen Atilla

2007. július 14. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

az RMDSZ megyei szervezetének elnöke arról a június végi szavazásról, melynek során az RMDSZ Maros megyei szervezetének bővített választmánya úgy döntött: nem Borbély Lászlót, hanem Csegzi Sándor jelenlegi alpolgármestert indítja a polgármesteri székért.

A döntés ellen korábban óvást is benyújtottak, azt azonban elutasították. Az RMDSZ országos vezetősége úgy nyilatkozott, hogy nem szól bele a helyiek döntésébe. Ugyanakkor Kelemen Hunor ügyvezető elnök a Transindexnek kijelentette, ő személy szerint jobb jelöltnek tartja Borbélyt Csegzinél.

A Népújság kérdésére Kelemen kifejtette, a marosvásárhelyi polgármester problémája nem a 13 városi körzeté, hanem a leendő metropolitán övezeté is. Ugyanakkor a megye problémája is, mert Vásárhely a megyében van, de akár az országos RMDSZ problémája is, hogy ki lesz Marosvásárhely polgármestere. Azt mondta, a szervezetben higgadtan elemzik az ügyet, meghallgatják a civil szervezeteket, az RMDSZ ernyője alatt tömörülő szervezeteket, és az egyházak véleményét.

Készítenek egy közvélemény-kutatást is. Véleménye szerint túl nagy hűhót csaptak az ügy körül, de a megyei RMDSZ komolyan el akarja nyerni a polgármesteri széket, minél jobb, a négy évvel korábbinál sokkal jobb jelöltet akar állítani.

Kelemen Atilla spekulációnak minősítette a Népújság megjegyzését, miszerint hogy az elhangzottakból úgy tűnik, a megyei szervezet nem támogatja a megszavazott jelöltet. (népújság/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS