2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

11 tonna szalmonellás hús került hozzánk Magyarországról

2007. július 16. 10:54, utolsó frissítés: 11:25

Romániából majdnem 11 tonna szalmonellával fertőzött szárnyashúst szállítanak vissza Magyarországra – közölte szombaton Viorel Agud, a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság Arad megyei kirendeltségének ügyvezető igazgatója.

A Rompres hírügynökségnek nyilatkozó ügyvezető igazgató elmondta, hogy majdnem 11 tonna fagyasztott csirkeszárnyról van szó. Az aradi szakértők élelmiszerelemzési vizsgálatának eredményét a bukaresti higiéniai és közegészségügyi intézet is megerősítette.

Agud közölte, hogy a zár alá helyezett hús visszaszállításához szükséges formaságok intézését már elkezdték. Már csak a magyar központi állategészségügyi hatóság jóváhagyására van szükség, hogy a szállítmány visszakerülhessen Magyarországra.

A Magyar Televízió péntek esti híradója szerint az Arad megye egyik legnagyobb raktárában megtalált húst a boltokba szállítás előtt fedezték fel.

Bognár Lajos főállatorvos-helyettes az MTI érdeklődésére korábban elmondta: a baromfihúsban gyakran előfordul a szalmonella. Ez nem jelent súlyos kockázatot, mert a szalmonella normál konyhatechnikai eszközökkel elpusztítható. Közölte: a hatóságoknak a konkrét üggyel kapcsolatban nincs intézkedési kötelezettségük, mivel az élelmiszervállalkozók felelőssége, hogy megoldják a problémát – mondta Bognár Lajos. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS