2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem mond le az MPSZ vezetősége

2007. július 17. 09:43, utolsó frissítés: 09:43

Egyelőre nem mond le tisztségéről az MPSZ országos vezetősége, bár korábban a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborig szabtak határidőt arra, hogy összegyűjtsék a Magyar Polgári Párt (MPP) bejegyzéséhez szükséges aláírásokat.

Az aláírások összegyűjtésére az MPSZ augusztusig szabott újabb határidőt magának, ellenkező esetben a szervezet tartja magát a korábban megígértekhez és vezetősége testületileg lemond.

„Újabb haladékot adtunk magunknak, hiszen az elmúlt hónapokban eredményes aláírásgyűjtő akciókat szerveztünk több román többségű megyében és Bukarestben” – mondta el a pártbejegyzés kapcsán Gazda Zoltán.

Az MPSZ sepsiszéki elnöke szerint országos szinten megvan már a pártbejegyzéshez szükséges 25 ezer támogató aláírás, viszont egyes megyékben még nem gyűlt össze az előírt 800 kézjegy.„Eredményes volt a munkánk, miután rájöttünk arra, hogy helyi kapcsolattartó személy nélkül nem megyünk sokra. Addig volt nehéz, amíg találtunk olyan helybélieket, akik segítettek a munkánkban” – magyarázta Gazda. Jelenleg Neamţ, Ilfov megyékből és Bukarestből próbálnak aláírásokat gyűjteni.

„Számításaink szerint egyes román többségű megyékben és Bukarestben még 20 és 100 közötti számú támogatóra van szükségünk, de az Országos Választási Bizottság (BEC) által előírt megyénkénti 700 aláírásnál többet szeretnénk összegyűjteni, hogy legyen miből válogatni” – fejtegette Gazda.

Az MPSZ vezetősége májusban jelentette be, hogy július közepéig szabnak határidőt arra, hogy elkezdjék a Magyar Polgári Párt jogi bejegyzését. Akkor Gazda Zoltán kijelentette: „Ha nem gyűl össze az összes aláírás, levonjuk a következtetést, hogy az MPSZ jelenlegi vezetősége nem oda való, és mindannyian lemondunk tisztségünkről”.

Mint ismeretes, az RMDSZ ellenzékeként számontartott szervezet 2005 novemberében kezdte el a pártbejegyzéshez szükséges aláírások gyűjtését. A 2000-es választási törvény szerint legkevesebb tizennyolc megyéből és Bukarestből kell 25 ezer támogatót szerezniük úgy, hogy megyénként legalább 700 aláírás gyűljön össze. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS