2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem Tusványoson akar találkozni Markó Tőkéssel

2007. július 17. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Továbbra sem Tusványoson akar találkozni Tőkéssel Markó Béla – nyilatkozott július 16.-án Szepessy László, az RMDSZ elnöki hivatalának igazgatója közölve azt, hogy Markó a következő két nap egyikén kész lenne közös asztalhoz ülni a református püspökkel.

Markó Béla azért tartotta fontosnak ezt közölni, mert a kedden kezdődő XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) sajtóközleményében az olvasható: "A szabadegyetem örömmel helyet biztosítana Markó Béla RMDSZ elnök és Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke közötti találkozónak is".

A tábor honlapján olvasható programban pedig már kész tényként szerepel, hogy a péntek délutáni főelőadás két főszereplője éppen e két romániai magyar politikus lenne. Markóval azonban ez ügyben nem egyeztettek - mondta Szepessy.

A tábort helyszínként eredetileg Tőkés László javasolta az RMDSZ elnökének, aki azonban úgy véli, hogy nem egy diáktábor lenne a legmegfelelőbb keret egy komoly megbeszélés számára.

Markó korábban három dátumot (július 12-ét, 14-ét és 16-át) és két helyszínt (Kolozsvár és Marosvásárhely) ajánlott fel Tőkés Lászlónak. Az RMDSZ-elnök ugyanakkor kész a következő két napon, azaz 17-én kedden vagy 18-án szerdán is közös asztalhoz ülni a püspökkel. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS