2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Nemzeti” EP-listát szeretne Tőkés

2007. július 18. 15:23, utolsó frissítés: 15:23

Kész találkozni Markó Bélával – nyilatkozta Tkés László református püspök kedden hozzáfűzve: bármennyire is megtisztelő számára a szövetség felajánlása miszerint az EP-választási listán befutó helyen szerepelhet, nem ezt tekinti megoldásnak a romániai magyarság európai parlamenti képviselete szempontjából. Hangsúlyozta: nem az ő politikai ambícióiról van szó, hanem az erdélyi magyarság összefogásáról.

A püspök közölte: az ügyben nem az ő kezében van a döntés. Tusnádfürdőn a XVIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében találkoznak majd az őt jelölő hat szervezet - az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ), a Magyar Polgári Egyesület (MPE), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) - vezetői, nekik kell dönteniük az RMDSZ-szel való együttműködés kérdéséről.

"Jómagam nem abban látom a megoldást, hogy felkerülök a listára, hanem abban, hogy jelöljük például Bodó Barnát vagy Hantz Pétert, kiszélesítve a politikai spektrumot" - mondta Tőkés érzékeltetve, hogy szerinte nem "pártos", hanem "nemzeti" listára van szükség.

Az Új Magyar Szónak azt mondta az EMNT-elnök, hogy azt szeretné, ha az EP-listán az egész társadalmi, közéleti, politikai spektrum képviseltetné magát, még ha az RMDSZ színeiben is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS