2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tavaly Szováta, idén Torockó a divat a magyarországi turisták körében

2007. július 19. 14:40, utolsó frissítés: 14:40

A magyarországiak számára évekig Szováta vezette a népszerűségi listát, az idén azonban Torockó került az első helyre - derül ki az Erdélyi Turizmus magyarországi turisztikai oldal összesített adataiból. Kimutatásaik szerint az Erdélybe látogató magyarországi turisták kedvelt célpontjai közé tartozik még Parajd, Tusnádfürdő és a Békási-szoros is. A városok közül Kolozsvár, Torda, Nagyvárad, Székelyudvarhely és Csíkszereda a legnépszerűbbek.

A turisztikai piac tendenciáiról Gábora Ede, a turisztikai portál szakértője az Erdély FM-nek elmondta: „az a visszajelzésünk, hogy egyre kevesebb a szervezett útra jelentkező ember - ezt a szállásadóktól halljuk. Kezd átrendeződni a piac az internetes informálódás és helyfoglalások irányába.

Ezt már borítékoltuk évekkel ezelőtt és most jutottunk el oda, hogy olyan is van, hogy aki busszal ment először, szervezett úton, mert félt, az most el mer indulni saját autóval és a családjával.”

Gábora hozzátette, hogy Erdélyben még mindig a faluturzimusé a legfontosabb szerep, de a fizetőképesség növekedésével a panziók is egyre keresettebbé válnak. (erdély fm)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS