2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem bejutó helyet, hanem "közös nemzeti listát" szeretne Tőkés

2007. július 19. 15:45, utolsó frissítés: 18:21

A „bejutó” hely nem megoldás, legfennebb egy közös nemzeti lista – ez Tőkés László válasza Markó Béla tegnapelőtti ajánlatára. „Erre nézve (a közös nemzeti listára – szerk. megj.) viszont kételyeink vannak – különös tekintettel a listaállító SZKT-határozat megkötései miatt.” - áll még a közleményben.

Tőkés újból az őt jelölő hat erdélyi szervezettől tette függővé, hogy elfogadja-e az RMDSZ-es ajánlatot vagy sem. „A velük való konzultáció nyomán szíves megkeresésükre visszatérek” - ígéri.

A független jelölt egyébként szükségesnek tartja a megbeszélések elkezdését, és sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy Markó Béla nem fogadta el a tusványosi meghívást.

„Senkinek nincs istenadta joga eldönteni, hogy egy lista nemzeti-e vagy sem” - replikázott a Transindexnek Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke. Kelemen szerint egy választási lista attól nemzeti, hogy az ott jelen levő jelöltek alkalmasak az erdélyi magyarság képviseletére az Európai Parlamentben. A jelenlegi jelöltek, illetve Tőkés László is megfelelnek ennek az ismérvnek – így az EP-választások kampányfőnöke.

Kelemen nem aggódik az SZKT-határozat „megkötései” miatt: ugyanúgy, ahogy tavasszal elfogadtak egy listát, majd el fognak fogadni egy másikat – mondta. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS