2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közvélemény-kutatással állítanának polgármesterjelöltet Marosvásárhelyen?

2007. július 20. 13:41, utolsó frissítés: 13:41

Ha az ügyön végül Marosvásárhely magyarsága nyer, azt hiszem, bocsánatos bűnnek számít majd” – nyilatkozta a Krónikának Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke a polgármester-jelöléssel kapcsolatos szabálymódosításról.

Mint ismeretes, a szervezet Maros megyei elnöke, Kelemen Atilla egy hete bejelentette, hogy valószínűleg közvélemény-kutatás alapján állítanak Vásárhelyen polgármester-jelöltet. Ezzel szemben az RMDSZ szabályzata szerint a jelöltet a városi szervezetnek kell megneveznie.

A négy héttel ezelőtti választmányi ülés titkos szavazásán Csegzi Sándor alpolgármester 23-20-as arányban nyert Borbély László fejlesztési miniszter ellen.

„Számunkra Marosvásárhely talán a legfontosabb erdélyi város. Úgy akarunk nekivágni a kampánynak, hogy pontosan tudjuk, a lakosság kit támogatna” – magyarázta Brassai. A megyei szervezet ügyvezető alelnöke közölte, a közvélemény-kutatás ötlete számos visszajelzés alapján született. Brassai úgy vélte: a városi szervezet választmánya „nem nevezte meg elég körültekintően a jelöltjét”. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS