2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lehet pályázni a Mátyás-szobocsoport felújítására

2007. július 20. 15:55, utolsó frissítés: 15:55

Közbeszerzési pályázatot írt ki a kolozsvári önkormányzat a Mátyás-szoborcsoport restaurálására. A pályázatok benyújtási határideje 2007. július 31., 11 óra 30 perc, a szükséges dokumentáció letölthető a www.e-licitatie.ro honlapról.

Boros János alpolgármester a Szabadságnak elmondta: a pályázatoknak szak- és megvalósíthatósági tanulmányt, restaurálási dokumentációt kell tartalmazniuk, valamint egy, az utólagos tennivalókra vonatkozó tanulmányt.

A jelentkező cégeknek rendelkezniük kell a Művelődési és Kultuszminisztériumtól származó restauráló szakértői minősítéssel, és fel kell tüntetniük legalább egy korábbi felújítási munkájukat. A tervezett restaurálás összege nem haladhatja meg a 126 000 lejt.

Borost nem aggasztja, hogy éppen a nyári vakációs időszak kellős közepénél tartunk. Mert régi problémáról van szó, sokaknak csak elő kell húzniuk a fiókban lapuló tervet. A Mátyás-szoborcsoport alaposan rászorul a felújítási munkálatokra, talapzata egyes részeit már az összeomlás fenyegeti, de a belső fémszerkezet állapota sem túl biztató. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS