2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 40 millió forint kis pályázatokra

2007. július 20. 16:30, utolsó frissítés: 16:30

Két hét múlva hirdeti meg kulturális és művelődési pályázatait az Eurotrans Alapítvány, mely a Szülőföld Alap romániai lebonyolítójaként több mint 40 millió forintot oszt szét nyílt pályázatok keretében. Nem sokkal ez után várhatók az oktatási, önkormányzati és informatikai pályázatok kiírásai is.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Szász Attila államtanácsos, a kurátorok Bíró Rozália nagyváradi alpolgármester, Szepessy László, az RMDSZ elnöki hivatalának igazgatója, Csutak István, az integrációs minisztérium volt államtitkára, Horváth Réka, a BBTE Politika, Közigazgatás és Kommunikációtudományi Karának a tanársegédje, Lakatos András, az RMDSZ oktatási alelnöke, illetve Seres Dénes képviselő.

Ami a pályázatok elbírálását illeti, az az Illyés Közalapítványhoz hasonlóan fog működni: a kuratórium által felkért, 5-7 fős szakértői csoportok döntenek majd – mondta a Transindexnek Tibád Zoltán, az Eurotrans Alapítvány irodavezetője. Hogy a szaktestületek kikből állnak, egyelőre még nem tudni: a beérkezett pályázatok függvényében keresnek majd szakértőket az elbírálásra.

Az Erdély FM kérdésére, hogy lesz-e jelentős szempontkülönbség a között, hogy mit támogatott az egykori Illyés Közalapítvány és mit fog támogatni az új Eurotrans, Tibád így válaszolt: „más elbírálási szempontok nincsenek, az viszont érvényesülni fog, hogy azok a pályázók, amelyeknek lejárt, elszámolatlan pályázatuk van az elmúlt évekből nem fognak támogatásban részesülni.” (erdély fm/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS