2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több mint 2100 magyar diák iratkozott be idén a BBTE-re

2007. július 24. 13:32, utolsó frissítés: 15:08

Meghaladja a 2100 diákot, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) magyar tagozatán meghírdetett 57 szakára beiratkozottak száma – számolt be erről közleményében Magyari Tivadar, tagozatvezető-rektorhelyettes. A közlemény szerint az idén beiratkozottak aránya a tavalyi évhez képest magasabb érdeklődésre utal.

A legtöbb diák a Földrajz kar iránt érdeklődött, ide több mint négyszázhetvenen iratkoztak be. Négyszáznégy jelentkezővel a közgazdasági szakok voltak a második legnépszerűbb szakképesítések. Keresett szak volt emellett az informatika, ugyanannyi diákkal, mint tavaly. Továbbá idén nagyobb volt az érdeklődés a magyar nyelv és irodalom szak iránt is, kiemelt helyen szerepel a Politikatudományi kar is – tájékoztatott a rektorhelyettes.

Magyari Tivadar szerint az enyhén növekvő érdeklődést meghatározta a magyar nyelven kínált szakok bővülése, a magyar oktatás minőségének stabilizálása és az egyes szakok piacképessé válása. A tagozatvezető rektorehleyettes kielemelte: nagyon sokat dolgoztunk a megfelelő tájékoztatáson.

„A felvételi közeledtével felerősödött az a kalandor-kampány, ami a BBTE magyar tagozatát válságosnak, alig létezőnek állítja be, de ez nem érte el a szándékát, a magyar fiatalokat sikerült nyíltan, őszintén, vendégszeretettel megszólítanunk.” – összegzett Magyari. Hozzátette: a felvételi még tart, de jó esélye van annak, hogy az idén ne csökkenjen a egyetemünkön a magyar elsőévesek száma a tavalyihoz képest.

Néhány karon, a beiratkozásokat/felvételiket lezárták, más karokon még zajlanak a beiratkozások. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS