2020. július 16. csütörtökValter
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ne bojkottálja a kormány a PSD polgármestereit! Ellenkező esetben bizalmatlansági indítványt nyújtanak be

2007. július 26. 12:10, utolsó frissítés: 12:39

Benyújtja bizalmatlansági indítványát a kormány ellen a Szociáldemokrata Párt (PSD), ha nem utal ki pénzforrásokat az alakulat polgármesterei számára – nyilatkozta Titus Corlăţean az alakulat ügyvivője.

A szociáldemokrata politikus szerint a kormány klienteláris alapon, csak a liberális és demokrata polgármesterek vezette önkormányzatoknak juttat pénzeket. Az aránytalan forráskiutalásra hivatkozva a szociáldemokrata képviselő hangsúlyozta, jóllehet a PSD birtokolja az önkormányzatok 40 százalékát, a kabinet 2006 folyamán a pénzforrások 78 százalékát liberális vagy demokrata polgármestereknek utalta ki.

Corlăţean figyelmeztetett, ha a Tăriceanu-kabinet nem változtat elosztási rendszerén és nem hagy fel a szociáldemokraták helyi vezetőire gyakorolt nyomással, a legnagyobb ellenzéki párt nem tartja életben a kormányt.

Legutóbb a szociáldemokraták a parlamenti szünet előtt, júniusban, az új nyugdíjtörvény elfogadása okán helyeztek kilátásba a Tăriceanu-kormány ellen bizalmatlansági indítványt. A dokumentumot az ellenzéki párt azért nem nyújtotta be, mivel a kormány elfogadta a PSD által javasolt nyugdíjtörvényt. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS