2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Winkler Gyulát jelöli az RMDSZ Nagy Zsolt miniszteri helyére

2007. július 26. 14:02, utolsó frissítés: 14:18

Winkler Gyula jelenlegi külkereskedelmi államtitkárt jelöli az RMDSZ Nagy Zsolt helyére, akit 45 nappal ezelőtt függesztettek fel tisztségéből – jelentette be Markó Béla RMDSZ elnök, július 26-i bukaresti sajtótájékoztatóján.

Július 26-án járt le az a 45 napos határidő, ameddig az államelnök felfüggeszthet egy minisztert, mától a bűnvádi eljárás alá helyezett Nagy Zsolt elvesztette miniszteri tárcáját. A szövetség kivárta ezt a határidőt, de az ügyészség semmiféle következtetést nem fogalmazott meg Nagy Zsolt ügyében, holott ez a 45 napos határidő pontosan azért van, hogy ezalatt tisztázzák egy kormánytag helyzetét – fejtette ki Markó.

Nagy Zsolt miniszteri tevékenysége színvonalas volt, ezentúl az RMDSZ elnöki hivatalának külügyi titkáraként folytatja tevékenységét – számolt be az RMDSZ elnöke.

„Winkler Gyulára azért esett a választás, mert az információs technológia és távközlés területén otthon van, többek között a szakképesítése is ehhez a területhez kapcsolódik” – indokolta Markó.

Markó elmondta, a leendő IT-miniszter személyére javaslatot tett a miniszterelnöknek, akinek a kinevezési eljárás értelmében jelölnie kell őt, majd végül az államelnöknek kell jóváhagynia az informatikai tárca új vezetőjét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS