2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Il Ferro román klónja sem fizet

2007. július 26. 14:52, utolsó frissítés: 14:52

A magyarországi botrány után MobilSpotra átkeresztelt autóreklámos cég szintén fizetésképtelenné vált – írja az Új Magyar Szó. A korábban Il Ferro-ként ismert cég nem csak a nevét változtatta meg, hanem Nagyváradról Csíkszeredára költöztette át a központi székhelyét. A nagyváradi irodában zárt ajtók fogadják az ügyfeleket, akik azonban Csíkszerdában sem járnak több sikerrel: az ottani cím csak papíron létezik.

Az újság szerint a cég telefonjai sem működnek már, így nincs akihez fordulniuk azoknak az ügyfeleknek, akik a napokban értesítést kaptak arról, hogy MobilSpot júliustól három hónapra felfüggesztette a szerződés végrehajtását, vagyis a kifizetéseket.

Sasvári Gábor, a Romániában működő cég egyik magyarországi tulajdonosa korábban a Krónika című erdélyi napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Romániában bejegyzett vállalkozás nevének megváltoztatását azért kezdeményezték, mert nem akarják, hogy magyarországi társuk kudarca az ő tevékenységükre is kihatással legyen.

A másik járműreklám-ügynökség, az Autopres kolozsvári székhelyén semmi jel nem utal gondokra. Florin Tîra, a kolozsvári iroda marketingigazgatója elmondta, nincsenek gondjaik a kifizetésekkel: „napirenden vagyunk a reklámfelületek bérleti költségeinek átutalásaival. A szerződés szerint 130 vagy 150 eurót fizetünk havonta ügyfeleinknek.”

Tîra szerint azért nincs veszélyben a cégük, mert más stratégiát követnek. „Folyamatosan növeljük a flottát, és minden nap új reklámozó cégeket keresünk. Többek között rádiók, utazási irodák reklámoznak nálunk” – magyarázza az igazgató. Az Autopres hét erdélyi megyében van jelen, Kolozsváron háromszázötven autó hirdeti a cég reklámjait. (új magyar szó/mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS