2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

2500 magyar fiatal felvételizett a BBTE-re

2007. július 30. 11:44, utolsó frissítés: 2007. július 31. 13:51

Máris több mint húszezren felvételiztek a Babeş-Bolyai Tudományegyetemre; a magyar részen a felvételizők száma 2526. A BBTE rektorátusa szombati közleményében ugyanakkor sajnálattal jegyzi meg, hogy a kormány nem vette figyelembe azt, hogy a BBTE-nek a tavalyinál több tandíjmentes beiskolázási helyet juttasson, és nem volt tekintettel arra sem, hogy ezen az egyetemen három nyelven folyik az oktatás, románul, magyarul és németül.

A közlemény szerint megnőtt az érdeklődés a világnyelveken kínált oktatási programok iránt is, főleg a gazdaságtani szakokon, a földrajzon és az európai tanulmányokon. Egyre vonzóbbak azok a mérnöki szakok, amiket a BBTE is kínál, így az egyetem ezen szakok fejlesztését tervezi.

„A magyar tagozat önálló arculatának és felvételi tájékoztatójának érvényesítése, illetve a nyugodt, szakmai légkör megteremtése volt az egyik fő igyekezetem. Elsődleges célunk nem az volt, hogy egyszerűen csak nagyobb számú felvételizőt hozzunk, hanem az, hogy a fiatalok pontos ismeretek birtokában mérlegeljenek, és céltudatosabban válasszanak szakot.

Tapasztalatból tudjuk, hogy azok a diákjaink, akik tudatosabban jönnek egyik-másik szakra, sikeresebbek a tanulásban. Diákváró hangulatot teremtettünk. Ezért nyomtattunk többféle színes magyar plakátot.

Ezért tettem ki évtizedek óta először az egyetem épületeinek homlokzatára magyarul is, hogy Isten hozott a Babeş-Bolyai Tudományegyetemre.” - nyilatkozott Magyari Tivadar, a BBTE magyar tagozatának vezetője és egyben az egész egyetem felvételijének a felelőse szombaton, a beiratkozások zárásakor.

A BBTE-n szeptember 6 és 15 között újabb beiratkozási lehetőséget szerveznek azon fiatalok számára, akik ősszel pótérettségiznek. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS