2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Továbbra is a fotó-film-média szak a legnépszerűbb a Sapientián

2007. július 30. 19:50, utolsó frissítés: 19:50

812 fiatal jelentkezett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem négy karán meghirdetett, összesen 830 helyre, melyből 369 tandíjmentes, 461 tandíjhozzájárulásos hely. A beiratkozások most is folynak, a fennmaradt helyekre a szeptemberi felvételi időszakban lehet még jelentkezni.

A legnépszerűbb szakok az előző évekhez hasonlóan a kolozsvári fotóművészet, filmművészet, média szak és a tavaly indult nemzetközi kapcsolatok, európai tanulmányok szak. Túljelentkezés volt továbbá a marosvásárhelyi pedagógia szakon, kertészmérnöki és az automatika és alkalmazott informatika szakon, valamint a Marosvásárhelyen és Csíkszeredában is működő kommunikáció és közkapcsolatok szakon. Az előző évekhez képest többen jelentkeztek a Csíkszeredában, illetve a Marosvásárhelyen működő műszaki szakokra.

A felvételi néhány szak kivételével a középiskolai és az érettségi átlagok alapján – ún. dosszié vizsgával – történt. A közgazdaság és könyvelés képzési ágakra jelentkezők képességvizsga alapján, a román és angol nyelv és irodalom szakra jelentkezők nyelvismeret és beszédkészség próbák, a kommunikáció szakosok, valamint a fotóművészet, filmművészet, média szakra jelentkezők pedig többlépcsős – szóbeli és írásbeli – vizsgák alapján jutottak be.

A 812 beiratkozott közül 668 jelentkező jutott be a hozott jegyek, illetve a felvételi vizsgán elért eredményei alapján. (sajtóközlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS