2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondana Csegzi a polgármester-jelöltségről, ha kiderül: nem ő a legnépszerűbb Marosvásárhelyen

2007. július 30. 20:10, utolsó frissítés: 20:10

Önként lemond a marosvásárhelyi polgármester-jelöltségéről Csegzi Sándor jelenlegi alpolgármester, ha egy közvélemény-kutatás kimutatja: nincs meg a kellő támogatottsága ahhoz, hogy a második mandátumát töltő Dorin Floreat legyőzze a következő polgármesteri választásokon. Egyébként azonban nem szándékozik visszalépni, hiába tartja rossznak az RMDSZ vezetősége a marosvásárhelyi szervezet választmányi ülésén rendezett választás eredményét - ezen Csegzi 23:20 arányban hagyta maga mögött Borbély Lászlót.

“Sem Markó Béla, sem Kelemen Atilla nem vitatja a helyi választmány döntését, és az én személyem ellen sincs kifogásuk. De az RMDSZ meg akarja nyerni a választásokat Marosvásárhelyen, és ezért a legesélyesebb jelöltet szeretné indítani. Egy csapatban játszunk, ezért ha kiderül, hogy nem rám szavaznának a legetöbben, természetesen átengedem a helyem az illetőnek” – fejtette ki sajtótájékoztatón Csegzi. “A közvélemény-kutatást el kell végezni: ha nem tenné meg az RMDSZ, énnekem kellene megrendelni – tette hozzá az elöljáró.

Pokorny László választmányi elnök szerint a választás eredményét nem lehet megkérdőjelezni, mivel az formailag korrekt, sőt kifogástalan eljárás volt. Szerinte a választmány döntésének szabályszerűségét senki nem vonta kétségbe, de azzal sem ért egyet, hogy időszerűtlen lett volna. A választmányi elnök leszögezte, bármi is legyen a felmérés eredménye, és bárki legyen is a legesélyesebb, az illető csak akkor nyerheti meg a választást ha mindannyian felsorakoznak mögéje. “Nem lebontani kell a jelöltet, hanem felépíteni” – vélekedett Pokorny. (központ/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS