2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Blair kommunikációs szakértői adnak tanácsokat a PSD-nek

2007. augusztus 01. 13:20, utolsó frissítés: 16:45

Tony Blair brit kormányfő tanácsadói látják el a továbbiakban a Szociáldemokrata Párt (PSD) politikai szaktanácsadását, azt követően, hogy az alakulat megszüntette együttműködését Ron Werber korábbi, izraeli tanácsossal – értesít a România Liberă c. napilap.

Cristian Diaconescu PSD szóvivő elmondta, a frissen alkalmazott tanácsadók a Tony Blair vezette Munkáspárt (LP) szakértői csoportjához tartoznak.

A szociáldemokraták munkáját a továbbiakban Anthony Giddens, az LP New Labour nevezetű programjának kidolgozója, és James Humpreys a Blair-kabinet 1998-2003 közötti kommunikációs szakembere segíti – írja a lap. Konkrét feladatuk véleményezni a parlamenti szünet után, szociáldemokratáknak felkínált ajánlatokat, valamint kidolgozni a párt europarlamenti és országos választási stratégiáját.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) ugyancsak külföldről hozott amerikai szakértőkkel dolgozik. Többek között nekik volt köszönhető a kormányfő arculatváltásának előkészítése a májusi kormányátalakítás előtt.

Tăriceanut abban az időszakban párton belül azzal vádolták, hogy túl sokat ad Arthur Finkelstein tanácsadó tanácsaira és figyelmen kívül hagyja politikustársai véleményét. Azt kifogásolják még, hogy miniszterelnök Finkelstein hatására túl agresszív politikai stratégiát használt Traian Băsescu államfővel vívott harcában, azóta, hogy amerikai szakemberekre bízta saját és pártja arculatépítését. (românia liberă/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS