2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: félő, hogy Bukarest szeméttelepeiről lesz ismert

2007. augusztus 03. 10:21, utolsó frissítés: 10:36

Fennáll a veszély, hogy Bukarest ismertetőjele a város kijáratánál található szemétlerakat legyen – nyilatkozta tegnap délutáni terepszemléjén Traian Băsescu államfő a fővárossal határos Popeşti-Leordeni-i illegális szeméttelepen.

„Jönnek a tenger fele tartó külföldiek, s mindezt látják. Tarthatatlan, hogy abban a városban, ahol az elnöki hivatal található, ilyesmi előforduljon, főként, hogy az utóbbi időben lassanként Bukarest is kezd jobban kinézni” – fakadt ki az elnök.

Az államelnök szerint a törvénytelenül tárolt szemét eltakarítását akadályozza, hogy a terület, amelyen a Popeşti-Leordeni-i szemétlerakat található, nem az önkormányzatok, hanem az állam tulajdonát képezi, ez utóbbinak pedig nincs fedezete a szemét eltüntetéséhez. Băsescu megígérte: a Popeşti-Leordeni-i szemétkérdést a lehető leghamarabb rendezik; megoldást jelentene a társadalmi nyitás ebben az ügyben – tette hozzá az államfő.

A Bukarest-Konstanca útvonalon, a fővárostól a tenger irányába található kijáratánál illegálisan tárolt hulladákanyag eltüntetését két héttel ezelőtt Călin Popescu Tăriceanu kormányfő is kilátásba helyezte. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS