2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két hónap alatt 300 igazgató lett beteg a közlekedési tárcánál

2007. augusztus 03. 16:28, utolsó frissítés: 16:28

Alig három hónap alatt a Közlekedési Minisztérium majdnem 300 igazgatója kért betegszabadságot; egyesek csak néhány napig voltak munkaképtelenek, másoknak több havi pihenést írtak fel az orvosok.

A közlekedési tárca adatai szerint az Országos Autópálya- és Országútkezelő Társaság alkalmazottai a legbetegesebbek: április 10 és július 10 között körülbelül 120 személy volt betegszabadságon, a közbeszerzésekkel foglalkozó igazgatótól kezdve a befektetésekért felelős igazgatóig.

A román vasúttársaság teherszállításokkal foglalkozó cége (CFR Marfa) 88 igazgatója lett beteg három hónap alatt, az Országos Közlekedési Hatóság 18 döntéshozója vett ki egészségügyi alapon szabadságot.

A CFR Marfa igazgatója úgy gondolja, normális hogy alkalmazottai néha megbetegedjenek, és szerinte nem éltek sokan ezzel a lehetőséggel; az Országos Autópálya- és Országútkezelő Társaság vezetője azonban meg van győződve arról, hogy a betegszabadságot kérők alig 15%-a beteg valóban, a legtöbben amiatt menekülnek, nehogy leváltsák őket. (realitatea.net)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS