2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kóka-Eckstein megbeszélés: új liberális nemzetpolitika az SZDSZ-nél

2007. augusztus 04. 11:19, utolsó frissítés: 11:19

Az SZDSZ-nek új liberális nemzetpolitikát kell képviselnie, amely az európai integráció értékeire, valamint az emberi jogok, a demokratikus intézmények, a kulturális hagyományok, és a kisebbségek jogainak következetes védelmére épül – fejtette ki Kóka János, az SZDSZ elnöke, amikor pénteken Budapesten megbeszélést folytatott Eckstein-Kovács Péterrel, az RMDSZ szenátorával.

A magyar identitáspolitika egyik eszköze a magyar liberálisok és az RMDSZ együttműködésének erősítése – hangsúlyozta a szabad demokraták elnöke az SZDSZ-nek az MTI-hez eljuttatott közleményében. Hozzátette: ehhez jó alkalmat kínálnak a következő európai parlamenti választások is.

A találkozón a politikusok az egyik legfontosabb célként a Magyarországon és a határon túl élő magyarok "közös kulturális terének kitágítását" jelölték meg, melyhez véleményük szerint igénybe kell venni a digitális kor vívmányait, és a gazdasági, regionális együttműködést is.

Eckstein-Kovács Péter, aki az RMDSZ szabadelvű körének elnöke, kitért arra, hogy a regionalizmus a kibővült Európai Unió egyik legfontosabb kérdése, ennek formálásában partnernek tekinti az SZDSZ-t és a PNL-t is. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS