2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentős támogatások mellett indít kettős szakosodást a BBTE

2007. augusztus 06. 15:54, utolsó frissítés: 15:54

Kettős szakosodási lehetőséget nyújt a magyar tagozat diákjainak, a 2007-2008-as tanévtől a Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE). A második szakra jelentkezőket az egyetem, a tandíjak 80-85%-os csökkentésével támogatja – áll az egyetem rektorhelyettesi hivatalának ma kiadott közleményében.

Az egyetem vezetősége az órarend kettős szakosodásnak megfelelő rendezését, a rokonszakokon letett vizsgák elismerését ígérik, azt kiküszöbölendő, hogy egy diák hasonló tantárgyból mindkét szakon vizsgázzon. Emellett az idegen nyelv, testnevelés-és tanárképzéssel kapcsolatos órákat a következő tanévtől egyszer kell látogatniuk a diákoknak, mivel ezeket a tevékenységeket mindkét képzés esetében elismerik.

Az intézkedést Magyari Tivadar tagozatvezető-rektorhelyettes azzal indokolta, hogy a kettős szakosodás lehetőségét a román kormány nyolc, illetve tíz évvel ezelőtt megszüntette, holott a BBTE-re felvételiző diákok nagy része érdeklődik a lehetőség iránt.

„Rég keressük az egyetemen belüli megoldást, és igyekezetünket most felgyorsította az, hogy a felvételin a magyar tagozaton is növekedett érdeklődést tapasztaltunk a kettős tanulmányok iránt. Egy olyan végzős, aki például tanár lesz, nehezen helyezkedik el egy iskolában, ha csak egy bizonyos területen szakosodott, de két diplomával már egészen más lehetőségei vannak. Jó a kettős diploma a továbbtanulók vagy a versenyszférában elhelyezkedők esetében is” – magyarázta a rektorhelyettes. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS