2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Klientúra-alapon osztogatott tisztségeket a szállításügyi miniszter?

2007. augusztus 07. 11:25, utolsó frissítés: 13:22

Két nappal az államelnök lemondatásáról szóló népszavazás után, május 21-én nevezett ki Ludovic Orban szállításügyi miniszter, liberális alelnök, a temesvári repülőtér és bukaresti Otopeni repülőtér vezetőtanácsaiba két olyan személyt, akik a Băsescu-ellenes népszavazás során az elnök-ellenes falragaszokat nyomtatták a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) – számol be erről a Cotidianul.

Az ország két legnagyobb repülőterének vezetőtanácsába kinevezett Cristian Popescu és George Nicolaenak, a lap szerint, korábban semmiféle köze nem volt a repülőterek igazgatásához, emellett teljességgel járatlanok ezen a területen. Cristian Popescu a News Outdoor cég korábbi vezetője, amely a májusi kampány anyagait biztosította a liberálisoknak, egyébként a szállításügyi miniszter tanácsadójának Mihai Popescunak tesvére.

Cristian Popescu cáfolta, hogy kinevezéseében közrejátszott volna az, hogy a News Outdoor cég Băsescu-ellenes kampányanyagokat biztosított volna a liberálisok számára. Mint elmondta, a cég puszta kereskedelmi érdekből ugyanúgy vállalta az államelnököt támogató tábor rendeléseit is. Emellett azt is elutasította, hogy kinevezésének köze lenne ahhoz, hogy ő a szállításügyi miniszter tanácsadójának testvére– a kinevezésben egyedül az számított, hogy PNL-tag– érvelt az Otopeni vezető tanácsosa.

Popescu és Nicolae mellett a szállításügyi miniszter Ciprian Jichici a temesvári PNL alelnökének is helyet biztosított az Otopeni-i adminisztrációban, aki a Băsescu-ellenes májusi kampányban volt az alakulat szóvivője.

A szállításügyi miniszter spekulációnak nevezte a román média nyomozási eredményét, mely szerint repülőtéri igazgatótanácsosi posztjaival jutalmazta volna a májusi, elnök-ellenes kampányban szerepet vállaló személyeket. Abszurdum hogy néhány "nyomorult" posztról jutalomként beszél a média - nyilatkozta a szálításügyi tárca vezetője. (cotidianul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS