2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Folytatódik a verespataki bányaterv engedélyeztetése

2007. augusztus 08. 10:15, utolsó frissítés: 10:15

Folytatódik a verespataki aranybányaterv engedélyeztetési folyamata, miután a környezetvédelmi minisztérium érvényesnek tekinti a beruházó nevére kiállított harmadik településrendezési engedélyt.

A környezetvédelmi minisztérium kedden közleményben értesítette a környezeti hatástanulmányt vizsgáló szakértői bizottság tagjait, hogy csütörtökön kerül sor a testület következő ülésére, amelyen várhatóan befejezik a dokumentum negyedik fejezetének megvitatását.

A korábbi két településrendezési engedélyt érvénytelenítette két bírósági ítélet is. A második döntés után Korodi Attila környezetvédelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy felfüggesztik a bizottság munkáját, amíg a Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) nem tud felmutatni érvényes településrendezési engedélyt.

A második engedély ügyében indított per még zajlik – ugyanis az ítélet még nem jogerős –, a Fehér megyei tanács elnöke július 30-án bejelentette: egy harmadik településrendezési engedélyt állított ki az RMGC nevére.

A múlt csütörtökön a minisztérium elhalasztotta a szakértői bizottság aznapra tervezett ülését arra hivatkozva, hogy a minisztérium jogászainak meg kell vizsgálniuk a harmadik engedély felmutatása után előállt új helyzetet. Közölték: csak ez után dönthetnek arról, hogy felfüggesztik vagy sem az engedélyeztetési folyamatot.

Az augusztus 9-re meghirdetett ülés viszont azt jelenti, hogy a minisztérium szerint az RMGC teljesíti azokat a formai követelményeket, amelyek a hatástanulmány megvizsgálásának folytatásához szükségesek. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS