2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pusztítanak a viharok a tengerparton. Szerdáig érvényben marad a meteorológusok figyelmeztője

2007. augusztus 08. 10:52, utolsó frissítés: 10:56

Az ország déli részében és Dobrudzsában tegnap éjjel komoly károkat okoztak a viharok és esőzések. Konstancán több sétányt és 400 lakást öntött el a víz. Árvizek voltak még Augusztus 23, Costineşti, Tuzla és Neptun tengerpari üdülőtelepeken. Dél-Eforien a part beépített részén leomlott egy 50 méteres szirtfal, a tengerpartot pedig tönkretette az ár.

Emellett több országos útszakaszon kiöntött a víz, így például a Humorului-torkolat és Moldovai alföld közötti 17-es országos utat lezárták, miután egy híd beomlott. A DN 73A Predeal-Rasnov közti út egy része beomlott a Hideg Patakba – a közlekedés egy sávon folyik jelenleg, a nezhéz gépjárművek közlekedését betiltották. Az arra vezetőknek a hatóságok a DN 1 Predeal-Brassó, DN 73 Brassó-Rasnov és DN1 Brassó-Ploieşti kerülő országutakat ajánlják.

Az ország keleti felében szerda éjszakáig érvényben marad a meteorológusok figyelmeztetése. Komolyabb esőzésekre lehet számítani Moldvában és a Keleti-Kárpátok környékén.

A mai nap folyamán ingadozó marad az időjárás az ország északi, keleti részén és középtájékán, valamint hegyvidéken, ahol főként a délutáni órákban záporokra, villámlásra és erős szélfúvásra lehet számítani.

A csapadékmennyiség itt meghaladja majd a 201 liter/négyzetmétert, a Kárpátokban 45-501 liter/négyzetméter közti csapadékra lehet számítani.

20 Celsius fok körüli csúcshőmérsékletre lehet számítani Moldva északi részében és Erdély keleti felén, 32 Celsius fok lesz a legmagasabb hőérték a Bánságban és Havasalföldön.

Bukarestben ma felhős lesz az ég, záporokkal és villámlással, a csúcshőmérséklet 27 fok körül alakul, 11 km/h-s szélsebességgel. Konstancán a mai nap folyamán rendkívül erős 32 km/h-s erősségű szélfúvások lesznek.

A Környezetvédelmi Minisztérium (MMDD) hétfőn 13 megyére bocsátott ki árvizekre vonatkozó figyelmeztetőt. (hotnews/wunderground)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS