2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Öt év után megvásárolhatóak az ANL-lakások

2007. augusztus 08. 11:19, utolsó frissítés: 13:21

Megvásárolhatják a fiatalok öt év után azokat az Országos Lakásügyi Hatóság (ANL) által épített lakásokat, ahol albérletben laknak. Erről az augusztus 7-i kormányülésen született döntés, melyen a kormány jóváhagyta az ANL létrehozását szabályozó 152/1998-as törvény módosítását és kiegészítését.

Azon fiatal bérlőknak, akik meg akarják vásárolni a bérelt ANL-ingatlant a következő feltételeknek kell eleget tenniük: az adásvételi szerződés aláírásakor teljes egészében ki kell fizetniük a lakás árát; ők és családtagjaik nem birtokolhatnak egy másik lakást, vagy hétvégi házat, továbbá az ingatlan megvásárlásától számított további öt évig nem adhatják el. Utolsó kitételként szerepel, hogy az új tulajdonos, illetve családtagjai egyszer részesülhetnek ebben a kedvezményben.

A lakások árát a helyi önkormányzatok szabják meg figyelembe véve egy független szakértői értékfelmérést.

„A bérlőknek eladott lakások árából egy különleges alapot hozunk létre, a befolyt pénzösszegeket továbbra is ingatlanok építésére fogjuk fordítani, így a fiatalok által bérelhető lakásalap sem csökken, hiszen az 5 évente eladandó lakások árát szintén bérelhető lakások építésére fordítjuk” – mondta Borbély László regionális fejlesztési miniszter a kormányülést követően.

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium (MDLL) prioritásként kezeli a jelenlegi lakáshiány közép, és hosszú távú orvoslását. A rendelet által a fiatalok, fiatal családok lakásproblémáit próbáljuk enyhíteni – áll a szkatárca által ma kiadott sajtóközleményben.

A tanügyben, illetve egészségügyben dolgozó fiatalalok számára épített bérlakások nem vásárolhatóak meg, mivel ezek szolgálati lakásként vannak nyilvántartva. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS