2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

120 ezer hivatalnokkal kevesebb – támogatja a kormányfő a létszámcsökkentést

2007. augusztus 09. 11:00, utolsó frissítés: 11:05

Támogatja Călin Popescu Tăriceanu kormányfő a tisztviselők 10%-os létszámcsökkentését. A kabinetfőnök arra kérte a Munkaügyi Minisztérium képviselőit, jövő hétre mutassák be a mintegy 120 ezer közigazgatásban dolgozó személy munkaviszonyának felbontására vonatkozó ütemtervet.

Döntését a miniszterelnök azzal indokolta, országos szinten “karcsú, szakavatott és motivált” közigazgatásra van szükség. A közeljövőben a bürokraták kiválasztása minőségi alapon fog működni – fűzte hozzá.

Paul Păcuraru munkaügyi miniszter szerint a létszámcsökkentés eredményeként mintegy 700 millió eurót takarít meg az államkassza. Szerinte a decentralizáció ürügyén csak tavaly 100 000 végleges alkalmazottal nőtt a helyi közigazgatásban dolgozók száma.

“Mit kezd majd a munkaügyi miniszter az elbocsátott hivatalnokokkal – bányászt, halászt, kőművest képez belőlük?” – reagáltak a tervezett intézkedésre a szakszervezetek. Bebizonyítjuk a kormányfőnek, hogy rendkívül rosszul kezeli ezt a helyzetet – hangsúlyozta Vasile Marica a SedLex Hivatalnokok Szakszervezeti Szövetségének elnöke. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS