2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem a zöldtárcán múlik a verespataki területrendezési huzavona

2007. augusztus 09. 14:36, utolsó frissítés: 14:36

A zöldtárca jogászai nem láttak indokot arra, hogy a Roşia Montana Gold Corporation (RMGC) által benyújtott újabb területrendezési engedélyt figyelmen kívül hagyják, hiszen az formailag érvényes dokumentum – nyilatkozta a Transindexnek Korodi Attila környezetvédelmi miniszter.

A Független Központ a Környezetvédelmi Források Fejlesztéséért (CIDRM) civil szervezet mai közleményében azt állítja, hogy a környezetvédelmi tárcának le kellene állítani a verespataki kitermelés engedélyeztetési folyamatát, mivel a beruházó legújabb, immár harmadik területrendezési engedélye megegyezik a másodikkal, amit korábban felfüggesztettek – igaz, ebben az ügyben a per még zajlik, mivel az ítélet nem jogerős.

A Fehér megyei tanács elnöke július 30-án jelentette be: egy harmadik településrendezési engedélyt állított ki az RMGC nevére. Ennek nyomán a környezetvédelmi minisztérium kedden közleményben értesítette a környezeti hatástanulmányt vizsgáló szakértői bizottság tagjait, hogy csütörtökön kerül sor a testület következő ülésére, amelyen várhatóan befejezik a dokumentum negyedik fejezetének megvitatását.

Korodi elmondta még, hogy ha valamelyik civil szervezet újból megtámadja az RMGC területrendezési engedélyét és azt felfüggesztik, akkor az általa vezetett tárca újból leállítja a környezetvédelmi hatástanulmányt vizsgáló bizottság munkáját. Ez egy ilyen jogi huzavona – fogalmazott a miniszter. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS