2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

320 millió eurót folyosít az EU a ROP elindításához

2007. augusztus 10. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

Jóváhagyta az Európai Unió a Regionális Operatív Program (ROP) tervei elkészítéséhez szükséges előleg átutalását. A régiófejlesztési alapokból (FEDER) származó előleg értéke a ROP összértékének 2%-a, körülbelül 320 millió euró – jelentette be Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter augusztus 9-én Bukarestben.

Románia fejlesztési régiói 2007 és 2013 között 4,6 milliárd eurót használhatnak fel, melyből 3,72 milliárdot az unió biztosít, a fennmaradó 880 millió eurót helyi forrásokból fedezik majd.

A ROP Monitorizálási Bizottsága augusztus 16-án ülésezik, napirendjén a regionális és helyi infrastruktúra javítását, valamint a közszállítás, illetve a szociális infrastruktúra fejlesztését célzó tervek kritériumrendszerének elemzése és jóváhagyása szerepel. Augusztus második felétől a pályázók benyújthatják a regionális és helyi infrastruktúra-fejlesztéssel kapcsolatos terveiket.

Jelenleg a Régiófejlesztési Ügynökségekhez 54 különböző előkészítési fázisban levő terv érkezett be. Az aktualizált megvalósíthatósági tanulmánnyal rendelkező tervek értéke meghaladja a 738 millió eurót – fejtette ki a regionális fejlesztési szaktárca vezetője. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS