2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein: legitimizálja a radikálisokat Băsescu közeledése

2007. augusztus 14. 10:23, utolsó frissítés: 10:23

Traian Băsescu államfő közeledése a Magyar Polgári Szövetséghez legitimizálni fogja a magyar radikálisokat, az államfő azonban nem tudja segíteni az MPSZ-t a pártként való bejegyeztetésben, mivel ez nincs a hatáskörében, tehát csupán szimbolikus garanciáról lehet szó – jelentette ki hétfőn a Mediafaxnak Eckstein-Kovács Péter.

Az RMDSZ szenátora úgy véli, az államfő és az MPSZ közötti közelség az RMDSZ azon hozzáállásának tulajdonítható, amelyet az államfő felfüggesztésére irányuló kezdeményezés és a referendum kapcsán tanúsított. A szenátor úgy gondolja, hogy ezt a közeledést nem fogja jó szemmel nézni a román közélet.

Szász Jenő székelyudvarhelyi polgármester, a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) elnöke arra kérte Traian Băsescut az államfővel való találkozón, hogy ez biztosítsa az állami intézmények objektív működését a Magyar Polgári Párt bejegyzése során. A Magyar Polgári Szövetség már korábban bejelentette, hogy összegyűjtötte a Magyar Polgári Párt bejegyzéséhez szükséges 25 ezer aláírást. (mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS