2019. május 23. csütörtökDezső
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szeptember 10-ig benyújtja bizalmatlansági indítványát a PSD

2007. augusztus 14. 17:51, utolsó frissítés: 2007. augusztus 15. 14:27

Bizalmatlansági indítványt nyújt be a PSD a kormány ellen szeptember 10-ig – döntött egyöntetűen a szociáldemokraták vezetősége. Mircea Geoana pártelnök a vezetőség mai ülése után jelentette be a döntést.

Amennyiben a parlament megszavazza az indítványt, a PSD miniszteri, sőt miniszterelnöki vagy miniszterelnök-helyettesi tisztséget kér majd az új kormányban – fejtette ki a pártelnök.

Geoana úgy véli, a Tariceanu-kabinet elvesztette az állampolgárok és a legtöbb párt bizalmát, siralmasan leszerepelt az uniós pénzek lehívásában, és nem sikerült elérnie, hogy a lakosság is élvezze a gazdasági fellendülés előnyeit.

Három évnyi teljesítményekben szegény kormányzás után eljött az ideje, hogy országunknak új kormánya legyen, amely képes Románia valódi gondjaira figyelni, és meg is oldani azokat – nyilatkozta a pártelnök. Geoana kifejtette: pártja továbbra is elsőrendű fontosságúnak tartja az egyéni választókerületes szavazásról szóló törvény megszavazását még az őszi parlamenti ülésszak elején.

A PRM máris bejelentette, hogy támogatni fogja a bizalmatlansági indítványt, a PC és a PD annak benyújtásakor dönt álláspontjáról, míg a PNL és az RMDSZ ellene fog szavazni. A PD elnöke, Emil Boc úgy vélekedett, hogy Geoana bejelentésével zsarolni próbálja a PNL-t. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS