2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Holnaptól végleges helyére kerül a Székelyföld reklámtábla

2007. augusztus 15. 15:38, utolsó frissítés: 15:40

A Kovászna megyei tanács csütörtökön teszi ki véglegesen Kovászna és Brassó megye határán, Kökös közelében a Székelyföldre való belépést jelző táblát. A NewsIn hírügynökségnek adott nyilatkozatában Demeter János tanácselnök elmondta: tulajdonképpen egy reklámpanóról van szó, amelyet turisztikai céllal rendelt meg a tanács, és a kitevéséhez szükséges minden engedélyt beszereztek. A tanácselnök Rompres hírügynökségnek kedden még azt nyilatkozta, nem tud semmit a tábla kihelyezésének körülményeiről.

A Mediafax által idézett Laurenţiu Tudoran, a Kovászna megyei rendőrfelügyelőség vezetője szerint a megyei tanács a rendőrség és az útkezelő vállalat jóváhagyását is kérte a tábla elhelyezésére.

A reklámtáblán egy székelykapu és két, székely ruhába öltözött fiatal látható, illetve három nyelven, magyarul, románul és angolul jelzi Székelyföld határát.

A 6x3 méteres táblát próbaként már kedd délelőtt felállították, de délutánra le is szerelték. A Kovászna és Hargita Megyei Románok Civil Fóruma nevű szervezet azonnal tiltakozását fejezte ki a tábla miatt, amelyet szerintük politikai okokból tesznek ki. A szervezet képviselői kérték a táblaállítók megbüntetését. (hotnews, paprika rádió, newsin, mediafax, rompres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS