2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Voiculescu: a SRI támogatja az MPSZ-t!

2007. augusztus 16. 16:02, utolsó frissítés: 16:02

A Magyar Polgári Szövetség támogatásával vádolta meg a Román Hírszerző Szolgálatot (SRI) Dan Voiculescu, a Konzervatív Párt elnöke, aki szerint a titkosszolgálat Traian Băsescu államfő tudomásával és beleegyezésével segít a Szász Jenő által vezetett szervezetnek. Voiculescu szerint a SRI Hargita és a Kovászna megyei kirendeltségei azért támogatják az MPSZ-t, hogy tönkretegyék az RMDSZ-t.

Voiculescu nem nevezte meg konkrétan, hogy a SRI állítólagos támogatása miből áll. A PC elnöke jövő héten jelentést kér erről George Maiortól, a SRI igazgatójától. Voiculescu ugyanakkor azt is közölte, hogy szeptemberben törvénytervezetet nyújtnak be a parlamentben, amely a Hargita és Kovászna megyei diákokat arra kötelezi majd, hogy megtanuljanak románul.

A pártelnök a Băsescu székelyföldi látogatása kapcsán elhangzott elnöki beszédet illetően elmondta: az állampolgárok vizet sem vásárolhatnak, nemhogy sört, de érthető, hogy az államfő esze az alkoholon jár! Voiculescu a PSD-t is bírálta, amely szerinte a demokratákkal összefogva a kormány megbuktatására készül. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS