2019. május 20. hétfőBernát, Felícia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Székely Televízió, Sun TV: szeptemberben indulnak Csíkszeredában

2007. augusztus 17. 10:46, utolsó frissítés: 10:58

Székely Televízió lesz az új, szeptember elején induló magyar nyelvű csíkszeredai tévé neve, a vele párhuzamosan induló román nyelvű adó Sun Tv marad. A szeptemberi indulásnak nincs akadálya, elkészült a stúdió Csíkszeredában, jövő héten érkeznek a felszerelések is.

Bogdan Eduard, aki még tavaly májusban nyerte el a két televízió frekvenciajogát, egy hónapja a csíkszeredaiakhoz fordult névjavaslatért, pénzdíjat tűzve ki a legsikeresebb nevekre.

„Az igazság az, hogy a kétszáz beérkezett javaslatban a Góbé Tv fordult elő a legtöbbször. Nem beszélek magyarul, de azt tudom, hogy a góbénak van pejoratív éle is, ezért inkább a komolyabb Székely Televízió név mellett döntöttem, ezt is többen javasolták” – mondta Bogdan Eduard.

A tévé színei a világoskék-sárga, a székely zászló színei lesznek, jelképei a Nap és a Hold. „Szeretnék egy olyan televíziót felépíteni, amelyik megváltoztatja a székelyekről kialakult képet. Az országos közvéleményben ugyanis – legtöbb esetben nem is rosszindulatból, hanem tudatlanságból fakadó – hamis, torz kép alakult ki róluk, és ezen akár egy regionális televízió adásai is változtatni tudnak, hiszen a színvonalas műsorokat szívesen átveszik a központi adók is, példa rá a Ramnicu Vâlcea-i Etalon Tv” – fejtette ki Bogdan. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS