2019. május 26. vasárnapFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rossz helyre tették, bontsák le a táblát!

2007. augusztus 17. 15:01, utolsó frissítés: 15:01

Írásban szólította fel a Kovászna Megyei Tanácsot a Brassó Területi Útügyi Igazgatóság, hogy 24 órán belül helyezze át vagy bontsa le a Brassó felőli bejáratánál tegnap felavatott Székelyföld feliratú táblát.

Az igazgatóság arra hivatkozott, hogy a megyei tanács nem tartotta be a tábla elhelyezésére előírt, a 11-es országút szélétől számított hét méteres, illetve a közeli hídtól számított kétszáz méteres távolságot.

Demeter János megyei tanácselnök a Transindex megkeresésére elmondta, áthelyezik a táblát, lebontásáról szó sem lehet. Hozzátette, hogy az útügyi igazgatóság is ellátta támogató aláírásával a kezdeményezést, és megadta az ehhez szükséges engedélyt is. Demeter szerint az útügyi igazgatóság most a Belügyminisztérium kérésére keresi a kákán a csomót. „Attól tartanak, hogy a média és a Belügyminisztérium neheztel majd rájuk, amiért engedélyeztek egy ilyen jellegű kezdeményezést” - summázott a tanácselnök.

A székely kaput és székelyruhát viselő fiatal párt ábrázoló, magyar, román és angol nyelven feltüntetett Székelyföld feliratú táblát tegnap avatták fel. A kovásznai hatóságok korábban bejelentették, a közeljövőben a megye összes bejáratához hasonló feliratú táblát helyeznek el. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS