2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

„Kovászna és Hargita, román föld”-táblát állítanának a konzervatívok

2007. augusztus 18. 12:10, utolsó frissítés: 12:10

"Bine aţi venit, vizitaţi Covasna şi Harghita, pământ românesc" (Isten hozott, látogassa meg a román földet, Kovászna és Hargita megyéket) feliratú táblákat helyeznek el Kökös határában, a minap felállított Székelyföld-tábla mellé – nyilatkozott augusztus 17-én a Mediafaxnak Aurel Dragomir, a konzervatívok (PC) kovásznai szervezetének elnöke. Dragomir nyilatkozata szerint a táblát tegnap délután tervezték felállítani.

Demeter János kovászna megyei tanácselnök megkeresésünkre nem erősítette meg a hírt mondván, hogy tudomása szerint egyelőre nincsen semmiféle román tábla Kökös határában, azonban a szóban forgó nyilatkozatról ő is értesült.

Közben Corneliu Vadim Tudor nagy-romániás (PRM) elnök utasítást adott Gheorghe Funar szenátornak „és embereinek”, hogy vegyék le Kovászna Megyei Tanács által csütörtökön avatott táblát. Vadim szerint a Székelyföld határát jelző tábla sértő a román népre nézve, és Románia területi integritását veszélyezteti.

A PRM-enök Traian Băsescut is támadta mondván, hogy ez a „románellenes provokáció” az ő „stupid” nyilatkozatainak köszönhető, mely a „magyar sovén elemeket” támadásra buzdította. (hírszerk./mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS