2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mától újból megvásárolható az európai egészségügyi kártya

2007. augusztus 20. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

Mától ismét kapható az európai egészségügyi kártya, azonban meglehetősen kevés az érdeklődés a lehetőség iránt: a Mediafax beszámolója szerint alig pár tucat személy jelent meg a bukaresti egszégügybiztosítónál a kiváltására – összehasonlításképp az év elején végeérhetetlen sorok kígyóztak mindenhol, ahol meg lehetett vásárolni.

A korábbitól eltérően az új kártya 4 lej 36 baniba kerül és három újabb biztonsági elemet tartalmaz. A kártyát postán kézbesítik, egyszerű ajánlott levélként. Hat hónapig érvényes és lehetővé teszi az egészségügyi szolgáltatások igénybevételét, anélkül hogy tulajdonosa alkalomra szóló biztosítást kötne külföldi utazását megelőzően.

Az európai egészségügyi kártyákat január elsején kezdték kiállítani, de július elsején lejárt a dokumentum előállítójával kötött szerződés és a hatóságok ideiglenes igazolással helyettesítették a kártyát. Időközben lezajlott az újabb versenytárgyalás és újraindult az elektronikus okmány kiállítása. A régi kártyák lejártukig érvényesek maradnak. (kolozsvári rádió/mediafax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS